Információk

Tisztelt Látogató!

A honlapunk készítésésnek nem elhanyagolható célja megismertetni Önökkel cégünket, szolgáltatásunkat.

A másik célunk viszont képet adni arról, hogyan kell egy temetést intézni, milyen kérdésekkel és nyomtatványokkal találkoznak az ügyintézés kapcsán, hogyan kell eljárni a sírhelyváltáskor, újra váltáskor,  sírhelyről lemondáskor, megmutjuk a kapcsolódó hívatalok elérhetőségét, betekintést nyújtunk a temtést szabályozó jogszabályokba.

A harmadik és a legnagyobb terjedelmű, legfontosabb része a weblapunknak az álatalunk üzemeltetett temetőkben lévő elhunytak sírhelyeinek, adatainak a  megmutatása. Természetesen az adatok pontossága függvénye a rendelkezésre álló nyilvántartások pontosságának. Az adatok feldolgozása folyamatos. Ezért, ha hibát vélnek felfedezni az is lehet az oka, hogy még további feldolgozáskor mutatjuk be a helyes sírnyilvántartási adatot. Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulunk a Tisztelt Látogatókhoz, ha valahol pontatlanságot vélnek felfedezni az elhunytak adataiban, feltétlen jelezzék felénk elérhetőségeink útján, emailban  vagy személyesen.

A temetés feladata életünk során az esetek nagy részében nem egy előre megtervezett esemény, amire készülünk. Főleg  anyagi oldalról nem tervezzük meg, ritkán készülünk tervszerűen, takarékoskodva saját vagy hozzátartozónk temetésének költségére. Ezért hírtelen ró nagy terhet a temettetőre egy temetés kifizetése. Más országokban már múltja van, de napjainkban hazánkban is kezd gyakorlattává válni a temetésre való takarékoskodás, vagy a temetés finanszírozásának valamiyen módon történő biztosítása. Mi a SIGNÁL Biztosító TESTAMENTUM temetési előtakarékosságát, illetve biztosítását mutajuk be, mint egy lehetséges módját a magunk vagy hozzátartozónk temetési költségének megteremtésére. A SIGNÁL Biztosítóval sok éves együttműködésünk van, ezért ez a biztosítás vállalatunknál is megköthető. Az eddigi tapasztalatunk, hogy ha valaki ilyen módon biztosíttotta a temetését, annak minden részletét akár előre meghatározva , rendelkezve (temetés helye, a temetés módja, a szertartás módja, ...), akkor nagy terhet vesz le a temetésre kötelezett válláról, hisz mi a temetést elvégezzük és annak a költségét a Biztosító később utalja át számunkra.

Ezen az oldalon egy általánosan összeállított TEMETŐI REND-t mutatunk be. Egyes temetők esetén lehet eltérés a helyi sajátosságokra vonatkozóan, de a főbb gondolataiban megegyeznek.

A továbbiakban olyan összeállítást készítettünk ebben a menüpontaban, amik használata tovább bővíthetik ismereteiket a temetéssel kapcsolatban, a kegyeletről, a gyászról, ha az itt található oldalajánlóba, gyakori  kérdések vagy aktualitásokba betekintenek.

<body> <script type="text/javascript"> var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-9005294-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); </script> </body>